Lokverkstad

Railcare Lokverkstad erbjuder verkstadstjänster såsom reparationer, uppgraderingar och löpande underhåll. Vi erbjuder dessutom installation av radiostyrsystem och säkerhetssystem samt renoveringar och modifieringar av järnvägsfordon.

Verkstadstjänsterna finns vid två orter, där vagnverkstaden är belägen i Skelleftehamn och lokverkstaden i Långsele. Lokverkstaden i Långsele är strategiskt belägen vid norra stambanan och har 14 anpassade spår för såväl lätt som tungt underhåll och med en lyftkapacitet upp till 100 ton. Vagnsverkstaden i Skelleftehamn är specialiserad på godsvagnsunderhåll och har tillgång till lyftkapacitet om 100 ton och för rationell hantering finns genomgångsspår genom lokalen. Railcare är även certifierade som ECM för godsvagnar och godsvagnsunderhåll.

Livstidsförlängning

Med vår breda kompetens kan vi erbjuda våra kunder olika livstidsförlängandeprogram för deras järnvägsfordon, vi projekterar, konstruerar och uppgraderar enligt kundens önskemål.

Underhåll

Vi utför både förebyggande och avhjälpande underhåll av järnvägsmaskiner, lång erfarenhet gör att vi arbetar proaktivt och med bred kompetens.

Tågsskyddssystem

Vi installerar och driftsätter tågskyddsystem på allehanda järnvägsfordon.

Radiostyrning

Vi installerar och driftsätter radiostyrningssystem på lok och växlingsmaskiner, med installerad radiostyrningsutrustning ökar vi våra kunders flexibilitet kring rangering.

Kontaktinformation

Patrik Söderholm

Verksamhetsansvarig Railcare Lokverkstad
Mobil: 072-577 54 11

Peter Sundin

Produktionsansvarig Railcare Lokverkstad
Mobil: 072-577 54 22