05.04.2024 07:00 CEST

Fälttekniker till Railcare Lokverkstad / Transportverksamhet

Railcare Lokverkstad AB söker nu två erfarna och engagerade FÄLTTEKNIKER för att arbeta med underhåll av beredskapslok som ingår i ett nyligen vunnet avtal av vårt systerföretag, Railcare T, samt även ingå i vårt team för fältunderhåll i övriga projekt.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att vara en nyckelperson i att säkerställa att våra beredskapslok är i toppskick för att möta kraven i avtalet. Du kommer att vara ute i fält där du ansvarar för service, underhåll och reparationer av våra beredskapslok men även ingå i vårt team för fältunderhåll för övriga projekt som verksamheten kräver.

Arbetsuppgifterna kommer utföras på olika orter i Sverige men i huvudsak på åtta huvudorter: Borlänge, Gävle, Långsele, Vännäs, Boden, Kiruna, Hallsberg och Ånge. Det är viktigt att notera att arbete på andra orter och ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma baserat på företagets behov och projektets omfattning. Under lugnare perioder kan placeringen vara antingen vår verkstad i Långsele eller i Kiruna.

Det är viktigt att notera att de lok som ingår i detta beredskapsavtal är helt nya. Denna spännande möjlighet ger dig chansen att arbeta med den senaste tekniken och vara en del av ett team som introducerar och underhåller dessa fordon. Det är en unik möjlighet att vara involverad från början och vara en del av en spännande implementering av ett nytt fordon.

Din profil

Vi letar efter kandidater med en fordonsteknisk utbildning eller motsvarande kompetens och erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du är inte bara serviceinriktad, utan också flexibel och självgående i ditt arbete. Noggrannhet och en hög standard på säkerhet är avgörande för dig när du utför arbetsuppgifter. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö och värdesätter samarbete med dina kollegor.

Vi uppskattar initiativ och öppenhet för förbättringar av arbetsrutiner och metoder i vår verksamhet. Din förmåga att vara initiativrik och samtidigt prestigelös är viktig för oss. Att du är engagerad och öppensinnad ses som en självklarhet.

Följande egenskaper betraktas som meriterande:

  • Erfarenhet eller kunskap inom fordonselektronik eller industrielektronik.
  • Kännedom om hydraulik och pneumatik.
  • Förmåga att läsa och tolka ritningar.

Vi är övertygade om att du har förmågan att lära dig och utvecklas inom dessa områden om du har ett helhetstänkande och en passion för att leverera kvalitativa lösningar. Vi välkomnar nya kompetenser och sätter stor vikt vid din personlighet och potential.

Det är ett krav att du innehar minst B-körkort, dessutom betraktas det som meriterande om du också har C-körkort. Utöver det behöver du också klara hälsoundersökningar enligt kraven för fordonstekniker inom järnvägssektorn.

Vi strävar efter att all verkstadsdokumentation ska föras digitalt och därför är det en fördel om du har goda kunskaper inom datoranvändning.

Vi erbjuder dig

  • Trivsam arbetsmiljö i en växande verksamhet under utveckling, duktiga och kompetenta kollegor med teamkänsla.
  • Internutbildning och fordonsutbildning, samt andra relevanta utbildningar som kommer att tillhandahållas av arbetsgivaren för att stödja din professionella utveckling och framgång i rollen.
  • Goda möjligheter till vidareutbildning och egenutveckling.
  • Bra förmåner och anställningsvillkor.

Arbetet kommer att vara schemalagt enligt 7 dagar arbete följt av 7 dagars ledighet.
Du är stationerad på den ort där det behövs, och du är anställd hemifrån.

Tjänsten är tillsvidare om heltid. Fast månadslön enligt överenskommelse.

Ansökan och mer information

Vill du ha mer information om tjänsten?
Peter Sundin, Produktionsansvarig: 072-577 54 22, peter.sundin@railcare.se.

Ansökan
Urval kommer att ske löpande varför vi vill att du söker redan idag.
Välkommen med ditt CV och personliga brev via vårt ansökningsformulär.

Bilder