Nyheter

 • 2023-12-21

  God jul och Gott Nytt År!

  Året går mot sitt slut och Mattias Remahl, vd på Railcare Group, ser tillbaka på 2023 i denna video.
 • 2023-12-08

  Railcare dubbelt nominerade i näringslivsgala

  Railcare är dubbelt nominerade i Skellefteås näringslivsgala Alvargalan*, i kategorierna Årets Företag, samt Årets Hållbara Företag. – Vi har vår framgångsfaktor i en stark företagskultur, där alla medarbetare tar stort ansvar och hittar lösningar på kundens problem för att göra järnvägen än mer hållbar. Vi är eljest på det sätt att vi är en platt
 • 2023-11-22

  Värnamo bangård rustas upp

  Railcare frilägger kabel inför en större ombyggnation av Värnamo bangård som ska vara klar hösten 2024. Railcare fick en pratstund med platschef Samuel Ljunggren och entreprenadingenjör Isam Zuod på Sandahls Entreprenad, som är Railcares uppdragsgivare. Vad är Sandahls uppdrag i detta projekt? – Strukton Rail är huvudentreprenör på Värnamo bangård på uppdrag av Trafikverket. Sandahls
 • 2023-11-22

  Railcare har erhållit sitt första gemensamma säkerhetsintyg från ERA

  Railcares transportverksamhet erhöll den 17 november sitt första gemensamma säkerhetsintyg från Europeiska unionens järnvägsbyrå (ERA), vilket innebär att man har ett säkerhetsstyrningssystem i verksamheten som uppfyller de lagstadgade skyldigheterna. Godkännandet för Railcares transportverksamhet, som verkar i Sverige och Norge, har tidigare hanterats av Transportstyrelsen respektive Statens Jernbanetilsyn och kallades då Säkerhetsintyg del A och B.
 • 2023-11-19

  Railcare transporterar dubbeldäckare

  När SJ ska renovera och uppgradera sina dubbeldäckare X40 så har Railcare fått uppdraget av VR FleetCare, det finska bolag som ska utföra moderniseringen, att transportera tågsätten från Boden till den svensk-finska gränsen i Haparanda/Torneå. – Själva transporten är inte komplicerad, men eftersom delar av sträckorna kräver ombordsystem för ERTMS, samt delvis saknar kontaktledning så
 • 2023-09-27

  Railcare deltar på Elmia Nordic Rail

  Den 10-12 oktober är det Elmia Nordic Rail i Jönköping. Här träffas alla som vill se de senaste innovationerna, utbyta erfarenheter, knyta nya kontakter och bygga gränsöverskridande nätverk. En internationell mötesplats och ett kunskapsnav för alla som arbetar med järnväg och annan spårburen trafik.
 • 2023-09-22

  Entreprenadtransporter – en viktig pusselbit

  Hösten innebär en slutspurt för våra entreprenadtransporter på järnvägen. På Ådalsbanan utför Railcare just nu transporter av fyllnadsmassor som en del i en större entreprenad.
 • 2023-08-07

  Specialtransport av transformator

  Railcare transporterade under förra veckan en 326 ton tung, 4,1 meter bred och drygt 4,8 meter hög transformator från Gävle hamn till Skästra där den lossades för sluttransport till vindkraftpark Torpberget.
 • 2023-07-19

  Transportlösningen är central för gruvnäringen

  Den ökade efterfrågan på metaller och mineraler ställer krav på en hållbar gruvproduktion, där tunga transporter är en central del av logistikkedjan. Magnus Karlsson, sektionschef linjetrafik LKAB Malmtrafik:
 • 2023-07-07

  Nästa generation MPV tar form

  I Railcares verkstad i Skelleftehamn, där den andra generationens MPV* byggs, är det full aktivitet innan semestrarna. Lite spänning låg i luften när ett antal viktiga komponenter lyfts på plats.
 • 2023-06-29

  Glad sommar!

  Vår CEO Mattias Remahl ser tillbaka på första halvåret 2023, som bland annat bestått av förnyade förtroenden och ett järnvägsunderhåll i fokus.
 • 2023-05-10

  Mäktiga tågtransporter åt Kaunis Iron

  Kaunis Iron har som mål att tillverka världens mest hållbara järnmalm. En del för att uppnå det målet är att köra tunga transporter på järnvägen, som har relativt liten energiåtgång. Längs Malmbanan, som är Sveriges tyngst trafikerade järnväg, kör Railcare järmalmskoncentratet (även kallat slig) på uppdrag av Kaunis Iron.
 • 2023-05-04

  Intervju med CEO Mattias Remahl – Q1 2023

  Railcares vd Mattias Remahl, intervjuad av Redeye.
 • 2023-03-24

  Railcare som transportuppstickare

  Logistik är en nyckelfråga i den gröna industrialiseringen. Med lösningsorienterade medarbetare, hög flexibilitet och en effektiv organisation sticker Railcare ut som en stark utmanare på marknaden för tunga godstransporter.
 • 2023-02-17

  Intervju med Mattias Remahl – Q4 2022

  Railcares VD och koncernchef, Mattias Remahl, intervjuad av Redeye.
 • 2023-01-16

  Railcare och Trafikverket testar HVO100-bränsle

  Railcare och Trafikverket testar under vintern HVO100-bränsle på snöröjningsmaskinen SR700 som är placerad i Stockholm.