29.01.2024

Vinnare av Årets Företag och Årets Hållbara Företag

Railcare fick ta emot pris som både Årets Företag och Årets Hållbara Företag på Alvargalan*, som hölls fredag den 26 januari i Skellefteå. Mattias Remahl, CEO på Railcare Group:

– Det är roligt att uppmärksammas på vår hemmaplan, och det här är priser som alla våra medarbetare ska ta åt sig äran av. De som gör verklig skillnad för våra kunder, investerare, samarbetspartners och samhället i stort.

– Jag är riktigt stolt över vad Railcare bidrar med. En mer tillgänglig järnväg tack vare effektiva maskiner och metoder, samt hållbara tunga godstransporter. Men även att vår verksamhet har ett stort fokus på den sociala hållbarheten.

I kategorin Årets Företag, som är hederspriset på galan, var Railcare nominerade tillsammans med Fumex och 360 Träningscenter. I kategorin Årets Hållbara Företag var Kuusakoski och Contractor de andra nominerade företagen.

Motiveringar

Årets Företag
Börsnoterad 30-årig, järnvägsspecialist med stadig tillväxt och ett stort hjärta för social hållbarhet. Ett företag med verksamhet i flera delar av Europa med innovativa, egenutvecklade produkter och tjänster för spårunderhåll. Railcare går – både bildligt och bokstavligt – som på räls.

Årets Hållbara Företag
Frakt av gods och människor är en avgörande del av norra Sveriges hållbara tillväxt. Railcare är den perfekta mixen av att verka hållbart – och att samtidigt bidra till att andra kan göra det. Genom att driva utvecklingen mot en mer hållbar järnväg samtidigt som företaget varit först och störst inom elektrifierad järnväg är Railcare ett stolt exempel på Skellefteås hållbara näringsliv. Företaget kallar sig för “eljest”. Om eljest innebär att vara innovationsrik, prioritera människors trygghet och aktivt verka för minskad miljöpåverkan; då borde alla vilja vara eljest.

* Alvargalan är uppkallad efter Alvar Lindmark, entreprenören och uppfinnaren som 1948 grundade det företag som senare skulle få namnet Alimak, vars bygghissar sedan länge har en viktig roll på byggarbetsplatser över hela världen.

(Foton från scenen: Patrick Degerman)

Bilder