28.03.2024

Railcare certifierade för underhåll av Alstom ETCS

Förra veckan gick ett antal av Railcares medarbetare från både transportverksamheten och lokverkstaden en certifieringskurs hos Alstom för underhåll, reparation och diagnostik av deras ETCS-system. 🚄

En investering i kunskap och kompetens som inte bara stärker Railcare internt, utan även öppnar dörrarna för möjligheter att utöka tjänsterna till externa kunder.

– När vi nu kan hantera vårt eget underhåll för ETCS-systemet så säkerställer vi en smidigare drift för våra egna projekt, och kan även erbjuda högkvalitativa tjänster till andra aktörer inom branschen, säger Patrik Söderholm, verksamhetsansvarig på Railcare Lokverkstad, och avslutar:

– Vi är nyfikna och innovativa och genom att investera i vår personal och nya kunskaper vill vi kunna erbjuda den senaste tekniken allt eftersom ERTMS byggs om.

Fakta
Den europeiska standarden ERTMS är ett nytt trafikstyrningssystem för tåg som bland annat ska underlätta gränsövergångar mellan länder, minska intervallen mellan tåg, minska underhållskostnaderna och garantera maximal säkerhet. ETCS är det ombordsystem som krävs för att kommunicera med styrningssystemet.

Alstom är en av de världsledande aktörerna inom området, och företagets ETCS-lösningar är både skalbara och konfigurerbara, och kan anpassas till alla typer av fordonsbaserade projekt.

Bilder