Railcare Group är järnvägsspecialisten som stärker våra kunders driftsäkerhet, punktlighet och lönsamhet. Vi utvecklar innovativa produkter, tjänster, metoder, entreprenader och transporter på järnvägen. Inom vår koncern kan vi bland annat erbjuda projekt- och specialtransporter, lokverkstad, spårunderhåll och maskinförsäljning. Vår lokverkstad är belägen i Långsele där vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll, ombyggnationer samt moderniseringar på lok och arbetsmaskiner på järnväg.

Vår expansion gör nu att vi behöver tillsätta fler fordonstekniker med placering Långsele. Vi söker därför kundfokuserade individer som vill utvecklas och arbeta tillsammans med motiverade och kompetenta kollegor.

DINA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Fordonstekniker är du vår kanske viktigaste resurs, våra kunder förväntar sig en professionell service och noggrannhet.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak handla om att på ett flexibelt arbetssätt utföra förebyggande och avhjälpande underhåll på järnvägsfordon, systematisk felsökning tillsammans med reparationer och moderniseringar. Du är med och påverkar till att projekten hålls inom givna tidsramar och för att kundernas förväntningar uppfylls och gärna överträffas, detta genom hög kvalitet och ett professionellt bemötande.

DIN PROFIL

Vi söker dig med erfarenhet från underhåll och reparation av fordon, meriterande om du har en fordonsteknisk utbildning, alternativt erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Du är serviceinriktad, flexibel och självgående i ditt arbetssätt. Du kan utföra arbetsuppgifter med noggrannhet och höga krav på säkerhet. Du trivs i ett tidvis högt arbetstempo och värdesätter ett gott samarbete med dina arbetskamrater.

Vi ser också att du kan och vill bidra i arbetet med att förbättra rutiner och arbetssätt i vår verkstad och med det är initiativrik och prestigelös, att du är engagerad och öppensinnad ser vi som en självklarhet.

Vi ser det även som meriterande om du har en eller flera av dessa erfarenheter;

 • Kunskap i fordonselektronik alt. industrielektronik
 • Kunskap inom hydraulik och pneumatik
 • Kunskaper i ritningsläsning

Vi tror att du kan lära dig ovanstående om du har du ett helhetstänk samt gillar att leverera bra lösningar. Vi välkomnar nya kompetenser in i teamet och lägger stor vikt vid din personlighet och potential.

Vi strävar efter att all verkstadsdokumentation förs interaktivt varför vi vill att du har datorvana.

Vår verksamhet innefattar även ibland uppdrag i fält varför du behöver inneha minst B-körkort.

VI ERBJUDER DIG

Trivsam arbetsmiljö i en växande verkstad under utveckling, duktiga och kompetenta kollegor med teamkänsla. Goda möjligheter till vidareutbildning och egenutveckling.

 • Ett arbete där du uppmuntras och förväntas ha en stor frihet under ansvar
 • Varierande och utmanade arbetsuppgifter
 • Bra förmåner och anställningsvillkor
 • Bra lön (Lönestege nivå 1; 27 000kr – nivå 5; 38 000kr)
 • Sjukvårds- och tandvårdsförsäkring
 • Friskvårdsbidrag (5000kr)
 • Tjänstepension
 • Företaget tillhandahåller iPhone och iPad

Vi är beredd att satsa på dig!

ANSÖK
Mejla din ansökan till ansokan@railcare.se.

KONTAKT
Peter Sundin
Produktionsansvarig
peter.sundin@railcare.se
072-5775422

Patrik Söderholm
Verksamhetsansvarig
patrik.soderholm@railcare.se
0725775411