Kontakta oss

Historik

Railcare då - nu - och i framtiden

Ulf Marklund är en av Railcares grundare och nuvarande vice VD. Här delger han sina tankar om utvecklingen då-nu-i framtiden:

Dåtid

”Egentligen har vi varit ganska egensinniga och hållit fast vid våra grundvärderingar ända sedan början på 1990-talet. Vi har alltid varit fast övertygande om att järnvägsbranschen har stort behov av förnyelse. Det behövs nya, smarta och snabba metoder för olika typer av underhållsåtgärder när tiden för dessa hela tiden krymper på grund av att järnvägsnätet blir allt mer högbelastat.

Sedan starten har vi strävat efter att tillföra kompetens ”utifrån”, både i form av metoder och lösningar och i form av personal. Våra nyanställda har ofta erfarenhet och kompetens från helt andra branscher.  Det här gör att vi kunnat använda beprövade idéer på nya sätt för järnvägsbruk.

Något jag ångrar? Nja, vi har väl ibland krånglat till det internt. Vårt fokus ska alltid vara att göra bra jobb ute hos kunderna – och de bryr sig inte särskilt mycket om Railcares organisationsstruktur…”

Nutid

”Vi kan tycka att det tar lång tid för helt uppenbart kanonbra lösningar att få genomslag. Därför har vi beslutat att lägga vår ”Norrländska blygsamhet” åt sidan och i stället vara ”ödmjukt kaxiga”. Vi ska bli bättre på att berätta om oss själva och inte lita på att andra gör det. Vi har nu en bra position och är välkända på våra marknader.  Men det krävs att ännu fler vet mycket mer: kommunikationsministern, tekniska konsulter, beställare på olika nivåer och många fler.

Framtid

”Vi vill ha roligt. Vi vill ha utmaningar. Vi vill växa och vara lönsamma. Vi vill vara den tongivande aktören inom våra nischer. Och har vi väl bestämt oss finns det inget som stoppat oss hittills…”