Till vår transportverksamhet, Railcare T, söker vi nu erfarna och leveranssäkra lokförare. Vår transportverksamhet har haft en hög volym under hela förra året och vi är nu i behov av fler lokförare. Är du självgående, lösningsfokuserad och leveranssäker så tror vi att du kommer att gilla hur vi på Railcare arbetar. Bli en del av vårt team! Railcare Group är järnvägsspecialisten som stärker våra kunders driftsäkerhet, punktlighet och lönsamhet. Vi utvecklar innovativa produkter, tjänster, metoder, entreprenader och transporter på järnvägen. Inom vår koncern kan vi bland annat erbjuda projekt- och specialtransporter, lokverkstad, spårunderhåll och maskinförsäljning. De huvudsakliga uppdrag som vi på Railcare T har idag:
  • Entreprenadtransporter vid järnvägsunderhåll, exempelvis spårbyten, där vi samarbetar med de flesta aktörerna på järnvägen.
  • Malmtransporter från Pitkäjärvi till Narvik enligt vårt kontrakt med Kaunis Iron AB.
  • Malmtransporter från Svappavaara till Kiruna/Gällivare enligt vårt kontrakt med LKAB.
  • Snöröjning vintertid tillsammans med vårt systerbolag Railcare AB.
  • Beredskapslok på totalt fem orter från och med augusti 2022; Borlänge, Långsele, Vännäs, Boden och Kiruna.
Du har möjlighet att vara stationerad i hemmet, och kan alltså utgå från vilken ort som helst i Sverige. Vad kan vi erbjuda dig? Railcare erbjuder en attraktiv arbetsplats där du blir en del av ett härligt gäng med bra sammanhållning och teamkänsla. Genom vår värdegrund, affärsidé och vision skall vi vara en attraktiv arbetsgivare för duktiga medarbetare och vara kundernas förstaval när de väljer samarbetspartner inom olika järnvägsuppdrag. Det är därför viktigt för oss att du ska må bra i vårt bolag och känna dig trygg. Vi har även kollektivavtal, försäkringar, företagshälsovård och friskvårdsbidrag samt löneväxling för pensionssparande. De aktuella tjänsterna har komprimerad tjänst. Vem är du?
  • Du trivs med att få saker genomförda och leverera ett bra arbete från start till slut.
  • Du är en självgående problemlösare och uppskattar att arbeta noggrant, strukturerat och målmedvetet, detta i såväl en grupp av kollegor, med lastnings-, lossnings- och underhållsleverantörer men även enskilt.
  • Du har lokförarutbildning.
  • Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har även grundläggande kunskaper i engelska och norska (lokförare för malmtransporterna).
  • Arbetet kräver B-körkort.
Ansök Vänligen skicka din ansökan via vårt ansökningsformulär. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten? För mer information är du välkommen att kontakta Kristoffer Henriksson, Säkerhetshandläggare och Instruktör, på telefon 073-808 03 33 eller på kristoffer.henriksson@railcare.se. Om Railcare Group Järnvägsspecialisten Railcare Group AB erbjuder produkter och tjänster som stärker kundernas driftssäkerhet, punktlighet och lönsamhet, främst i Norden och Storbritannien. Järnvägsbranschen befinner sig i en positiv utveckling, med ökande trafikvolymer och omfattande investeringsprogram samt snabb utveckling av kostnadseffektiva gods- och persontransporter och stigande miljömedvetande. Railcare har unika möjligheter att leverera effektiva lösningar som bidrar till att järnvägen ökar sin andel av den totala transportmarknaden. Railcare Group AB (publ):s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Small Cap. Koncernen har omkring 140 medarbetare och årsomsättningen uppgår till omkring 440 MSEK. Bolagets säte är i Skellefteå.